Kiknek szól?

A szülői értekezlet célja, hogy kézzel fogható és hasznos tudást adjunk arról, hogy a fogyatékos gyerekek felnőtt életük során milyen vészhelyzetekkel szembesülhetnek, és mit tehetnek ők, illetve szüleik, tanáraik azért, hogy ezeket a lehető legjobban kezeljék.

Legfontosabb témák, lehetséges kérdések:

  • Jó-e a gyerekemnek, ha gondnokság alá helyezzük?
  • Hol fog lakni és ki fog róla gondoskodni, ha én már nem leszek?
  • Mit tegyek, ha családot akar alapítani?
  • Mit tehetünk, ha bántják az intézetben, iskolában, vagy bárhol máshol?
  • Hogyan taníthatom meg arra, hogy megvédje magát?

A szülői értekezletek felépítése és rendje

Egy találkozás másfél órás, és mind a szülők, mind pedig a pedagógusok számára nyitott. Az értekezlet elején a TASZ munkatársa 15 percben bevezetést ad a legfontosabb témákba, majd szabad teret enged a kérdéseknek. Igyekszünk a beszélgetéseket csak annyiban moderálni, hogy biztosítsuk, hogy mindenki feltehesse a kérdéseit, és minden, a résztvevőket érdeklő téma szóba kerüljön. Igyekszünk minden esetben konkrét, kézzel-fogható segítséget és információt nyújtani.

Hol, mikor, mennyibe kerül?

A szülői értekezletek ingyenesek. Az ország bármely pontján megszervezhetők, ha ezt szülők, fogyatékos személyek vagy szakemberek kisebb csoportja kéri. Nem szükséges formális szervezeti keretekkel rendelkezni ahhoz, hogy igényeljék, informális közösségekhez is örömmel megyünk. A találkozók hétköznap bármikor megszervezhetők, igyekszünk rugalmasak lenni.

Szülői értekezletek és a MONDO kártyajáték

Az értekezleteken igény esetén lehetőség van a kártyajáték bemutatására akkor, ha a jelenlévők igénylik. A kártyajáték célja az, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan védjék meg magukat, ha vészhelyzetbe kerülnek.

Az értekezletek ingyenesek, csak előzetes jelentkezést igényelnek.

Jelentkezni lehet itt!