2. Ne bántsanak!

A témakörről

A témakör kártyáinak célja, hogy segítsenek a játékosnak abban, hogy felismerje a bántalmazást és a bántalmazót, és megtanulja, hogyan védheti meg magát.

A bántalmazás ellen csak akkor lehet védekezni, ha megtanuljuk, hogy mi a bántalmazás. Sok fogyatékos személy nem tanulta meg, hogy mások nem érhetnek hozzá akárhogyan, vagy hogy nem érinthetik meg bárhol. Van, aki nem tudja, hogy nem büntethetik meg azért, mert valami rosszat tett.

Aki ezeket a dolgokat nem tanulja meg, könnyen és rendszeresen áldozattá válhat.

Aki felismeri, hogy bántalmazzák, az tehet ellene. A kártyák megmutatják, hogy fizikai vagy szexuális bántalmazás esetén mik azok a legfontosabb lépések, amelyeket ha megtesz az áldozat, véget vethet a további bántalmazásnak.

A kártyákon szereplő bántalmazott személyek nem csak felismerik és megpróbálják elkergetni a bántalmazót, hanem intézményes lehetőségeket is használni kezdenek azért, hogy felelősségre vonják, aki bántotta őket. Nagyon sok esetben akár középsúlyos értelmi fogyatékos vagy súlyosan mozgáskorlátozott személyek is képesek arra, hogy ilyen bonyolultabb eljárásokat kezdeményezzenek vagy segítséget kérjenek

A kártyák

2.0_fiu
2.6_fiu
2.6b_fiu

FONTOS INFORMÁCIÓ

A kártyajáték 10 témát dolgoz fel, az egyes témakörök leírása és 1-1 kártyalap érhető el a honlapunkon. A teljes kártyapaklit a novemberi tesztelési folyamatot lezárva, november 28-án a Gödör Klubban mutatjuk be.